آیا تابهحال برای شما هم پیشآمده که جلوی آینه بایستید و از اندام خودتان خجالت بکشید؟ این حالت وقتی برای آقایان پیش میاید که سینههای آنها شروع به بزرگشدن بیشازحد میکند؛ درست در همین وقت است که اکثر آقایان اعتمادبهنفس خودشان را از دست میدهند و کمکم به بدن خودشان احساس بدی پیدا میکنند؛ اگر شما هم اخیرا با مشکل رشد بافت سینه یا همان ژنیکوماستی مواجه شدهاید، ما اینجا هستیم تا به شما بگوییم که نگران نباشید، چراکه شما تنها نیستید و بسیاری از آقایان با این مشکل روبهرو شدهاند و خوشبختانه این مشکل راههای مختلفی برای درمان دارد؛ پس نگرانی را کنار بگذارید و برای درمان خود تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
ژنیکوماستی چیست؟
ژنیکوماستی یک وضعیت پزشکیست که با بزرگشدن بافت سینهی خودش را نشان میدهد. این عارضه وقتی اتفاق میفتد که تعادل هورمونهای استروژن و تستوسترون آقایان حسابی بهم ریخته باشد. بزرگشدن بافت سینه در دوران بلوغ معمولا موقت است؛ اما در بزرگسالی نیاز به پیگیری و درمان دارد چراکه حتی اگر از نظر جسمی مضر نباشد، از نظر روحی میتواند آقایان را اذیت کند و روی اعتمادبهنفس آنها تاثیر منفی بگذارد. اگر شما هم این روزها مشغول دستوپنجه نرمکردن با این عارضه هستید، در ادامه همراه ما باشید تا در مورد علل بروز و راههای درمان آن بیشتر با شما صحبت کنیم.
با 8 علت ژنیکوماستی بیشتر آشنا شوید!
ژنیکوماستی معمولا به دلایل مختلفی خودش را نشان میدهد؛ در ادامه همراه ما باشید تا با هم مهمترین دلایل بروز این بیماری را بررسی کنیم.
1- عوامل ژنتیکی
بررسی تاریخچه پزشکی خانوادگی معمولا الگوهایی را نشان میدهد که ثابت میکند در بعضی موارد بروز این بیماری میتواند ارثی باشد.
2- عدم تعادل هورمونی
نوسانات در سطح هورمونها، به ویژه استروژن و تستوسترون، میتواند باعث رشد بیش از حد بافت سینه شود. تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، افزایش سن و.. نیز ممکن است به بروز این عارضه کمک کند.
3- عوامل مربوط به سبکزندگی
بعضی از عوامل مربوط به سبکزندگی میتوانند در ایجاد این عارضه نقش داشته باشند. این عوامل میتوانند شامل رژیمغذایی، فعالیت بدنی و قرارگرفتن در معرض موادی است که ممکن است تعادل هورمونی را مختل کند، مثل بعضی از داروها یا آلاینده های محیطی.
4- شرایط پزشکی
شرایط پزشکی زمینهای، مثل اختلالات هورمونی یا تومورهای موثر بر سیستم غدد درونریز، میتواند در ایجاد ژنیکوماستی نقش داشته باشند.
5- داروها
استفاده از بعضی از داروها مثل استروئیدها و آمفتامینها میتواند همراه با عوارض جانبی خاصی باشد؛ این عوارض جانبی روی سطح هورمونهای آقایان تاثیر میگذارد و باعث بزرگشدن بافت سینه میشود.
6- تغییرات بلوغ
دوره نوجوانی که با تغییرات هورمونی قابلتوجه شروع میشود، دوره رایجی برای ایجاد این عارضه است. در این دوران، بدن پسرها، در کنار هورمونهای مردانه، هورمون زنانهی استروژن را هم ترشح میکند و به همین دلیل ژنیکوماستی اتفاق میفتد. خوشبختانه در اکثر موارد این عارضه در دوران بلوغ خودبهخود برطرف میشود و جای نگرانی ندارد.
7- چاقی
اضافهوزن نیز میتواند به عدم تعادل هورمونی کمک کند و احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهد.
8- افزایش سن
افزایش سن یکیدیگر از علل بروز این عارضه است. با بالارفتن سن، سطح تستوسترون بدن کم میشود و در این حالت سطح هورمون استروژن بالا میرود. با بالارفتن سطح هورمون استروژن، بافت سینهی آقایان نیز بزرگتر میشود.
علاوهبر دلایلی که در بالا گفته شد، دلایل زیر هم میتوانند باعث بروز این عارضه بشوند.
- تومور بیضه
- نارسایی کلیه و یا کبد
- پرکاری تیروئید
ژنیکوماستی چه علائمی دارد؟
ژنیکوماستی علائم مختلفی دارد که تشخیص زودهنگام این علائم به مدیریت و درمان این بیماری کمک زیادی میکند. در ادامه همراه ما باشید تا درمورد علائم ژنیکوماستی بیشتر صحبت کنیم.
1- حساسیت به تماس فیزیکی
حساسیت به تماس فیزیکی، هشدار اولیه برای بروز این بیماریست. افراد مبتلا به این بیماری معمولا حساسیت بیشتری نسبت به تماس فیزیکی بهویژه در ناحیه سینه دارند.
2- درد در ناحیه سینه
یکیدیگر از علائم بروز بیماری، درد و ناراحتی طولانیمدت در ناحیه سینه است.
3- تورم غیرطبیعی بافت سینه
نشانه دیگر بروز این بیماری، تورم غیرطبیعی و غیرمنتظره بافت سینه است.
4- عدمتقارن اندازه سینهها
این بیماری میتواند تفاوت قابلتوجهی در اندازه یک یا هر دو سینه ایجاد کرده و باعث عدمتقارن اندازه سینهها بشود.
5- ترشحات سینه
یکیدیگر از علائم هشداردهنده این بیماری، ترشح مایعات از نوک سینه است. درصورت مشاهده هرگونه ترشح غیرمعمول حتما به پزشک مراجعه کنید.
با روش های درمان ژنیکوماستی بیشتر آشنا شوید!
درمان این عارضه بهشدت و علت ژنیکوماستی بستگی دارد و با توجه به این دو مورد ممکن است یکی از روشهای درمانی زیر برای شما تجویز شد.
1- اصلاح سبکزندگی
در مواردی که چاقی باعث بروز این عارضه است، شاید بتوان با اصلاح سبکزندگی، داشتن یک رژیمغذایی سالم و ورزش منظم این عارضه را تاحدودی درمان کرد.
2- دارودرمانی
اگر علت ژنیکوماستی مربوط به عدم تعادل هورمونی باشد، ممکن است پزشک با تجویز داروهایی مثل تاموکسیفن و یا آروماتاز، روی ترشح هورمون استروژن تاثیر بگذارد و باعث کاهش رشد بافت سینه بشود.
3- قطع داروهای مسبب
اگر علت ژنیکوماستی مربوط به مصرف داروهای خاصی باشد، ممکن است پزشک آن دارو را قطع و یا با داروی دیگری جایگزین کند و از این طریق جلوی رشد بافت سینه را بگیرد.
4- جراحی
یکی از بهترین راههای درمان این عارضه جراحیست. جراحی معمولا برای بیمارانی در نظر گرفته میشود که ژنیکوماستی آنها شدید و طولانیمدت بوده و به درمانهای دیگر پاسخ نمیدهد. در جراحی معمولا پزشک چربیها و توده زیر سینه را کاملا برمیدارد تا این عارضه مجددا بروز نکند.
چه زمانی برای تشخیص و درمان ژنیکوماستی باید به جراح زیبایی مراجعه کنیم؟
در صورت مشاهده هر یک از این علائم بهتر است با یک جراح زیبایی در تماس باشید.
- اگر بافت سینه شما بهطور مداوم در حال رشد است و با گذشت زمان این رشد متوقف نمیشود.
- اگر بافت سینه بزرگشده همراه با احساس درد و ناراحتیست.
- اگر بزرگشدن بافت سینه باعث ناراحتی روانی و یا عاطفی شما شده است و مدام نگران تصویر بدنیتان هستید.
- اگر بزرگ شدن سینه شما ربطی به دوران بلوغ ندارد.
بهترین کاندیدا برای جراحی ژنیکوماستی چه کسانی هستند؟
بهترین کاندیدا برای انجام این جراحی باید ویژگیهای زیر را داشته باشند.
1- افرادی که از نظر جسمی سالم هستند!
این جراحی بهطور کلی بیخطر و امن است اما ممکن است مثل هر جراحی دیگری با خطراتی نیز همراه باشد؛ پس عموما آقایانی که سلامت جسمانی خوبی دارند، کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل هستند.
2- افرادی که از ظاهر خود راضی نیستند!
مردانی که از ظاهر سینههای خود راضی نیستند و احساس میکنند اندازه سینهی آنها روی کیفیت زندگی و یا عزتنفس آنها تاثیر گذاشته است و میخواهند با انجام این جراحی ظاهر مردانهتر و زیباتری داشته باشند.
3- افرادی که انتظارات واقعبینانه دارند!
داشتن انتظارات واقعبینانه درمورد نتیجه جراحی بسیار مهم است و یک کاندیدای مناسب برای انجام این عمل باید حتما فرد واقعبینی باشد.
4- افرادی که چاق نیستند!
مردانی که بهطور قابلتوجهی اضافهزون دارند، ممکن است کاندیدای خوبی برای انجام این جراحی نباشند؛ چراکه چربی اضافی در این منطقه ممکن است کاملا قابلبرداشت نباشد. اگر قصد انجام این عمل را دارید و با اضافهوزن درگیر هستید، بهتر است قبل از عمل وزن خود را با رژیم و ورزش تا حدودی پایین بیاورید.
5- افرادی که سیگاری نیستند!
کسانی که سیگار میکشند، کاندیدای خوبی برای انجام این عمل نیستند. سیگارکشیدن خطر بروز عوارض بعد از عمل را بیشتر میکند؛ پس اگر قصد انجام این عمل را دارید، لازم است حتما سیگارکشیدن را کنار بگذارید.
قبل از جراحی ژنیکوماستی چه مراقبتهایی را باید انجام دهیم؟
بهتر است قبل از عمل کمکم آماده شوید و کارهای زیر را بهدقت انجام دهید.
- قبل از جراحی، ارزیابیهای پزشکی کاملی را انجام دهید و جراح را بهطور کامل در جریان شرایط سلامتیتان و داروهایی که مصرف میکنید، بگذارید.
- اگر دارویی مصرف میکنید که خطر خونریزی را افزایش میدهد، بهتر است با مشورت پزشک مصرف آن را کنار بگذارید. این داروها میتوانند شامل آسپرین، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی و بعضی از مکملها باشد.
- اگر اهل مصرف سیگار هستید، بهتر است مدتی قبل و بعد از عمل، سیگار را ترک کتید. با ترک سیگار از عمل خود نتیجه بهتری خواهید گرفت و خطر بروز عوارض را نیز کاهش میدهید.
- سعیکنید قبل از جراحی وزن خود را ثابت نگهدارید؛ نوسانات وزنی قبل و بعد از عمل میتوانند روی نتیجه عمل تاثیر منفی بگذارند.
بعد از جراحی ژنیکوماستی چه مراقبتهایی را باید انجام دهیم؟
برای اینکه نتیجه خوبی از عمل خود بگیرید، بهتر است بعد از عمل مراقبتهای زیر را انجام دهید.
- بادقت فراوان دستورالعملهای جراح را دنبال کنید. پیروی از دستورالعملهای بعد از جراحی روی موفقیتآمیزبودن نتیجه عمل تاثیر زیادی دارد.
- برای مدیریت درد بعد از عمل از مسکنهای تجویزشده توسط جراح استفاده کنید.
- برشهای جراحی را بعد از عمل کاملا تمیز و خشک نگهدارید تا از برزو هرگونه عفونت جلوگیری کنید.
- برای گرفتن بهترین نتیجه، حتما از گنهای مخصوص بعد از عمل استفاده کنید.
- از انجام فعالیتهای سنگین، بلند کردن اجسام سنگین و ورزشهایی که ماهیچههای قفسه سینه را درگیر میکنند تا مدتی که جراح شما تعیین کرده است خودداری کنید.
- بعد از عمل آب زیادی بنوشید و سعی کنید هیدراته بمانید؛ همچنین داشتن یک رژیمغذایی متعادل و سرشار از موادمغذی را فراموش نکنید. تغذیه مناسب به شما در ترمیم بافت سینه و بهبودی بعد از عمل کمک زیادی میکند.
- بعد از جراحی برای کاهش تورم حتما از کمپرس آبسرد استفاده کنید.
- موقع خوابیدن مراقب باشید که حتما طاقباز بخوابید تا فشاری به سینه و بخیههای شما وارد نشود.
ویژگیهای جراح زیبایی خوب و مرکز جراحی خوب جهت درمان ژنیکوماستی چیست؟
انتخاب یک جراح خوب و یک مرکز جراحی معتبر، شانس شما را در درمان موفقیتآمیز ژنیکوماستی بالا میبرد. در ادامه همراه ما باشید تا با هم ویژگیهای یک جراح و یک مرکز جراحی خوب را بررسی کنیم.
ویژگیهای یک جراح خوب
سعیکنید برای عمل خود جراحی را انتخاب کنید که ویژگیهای زیر را حتما داشته باشد.
- اولین فاکتور مهم یک جراح خوب برای درمان سینهی بزرگ آقایان، داشتن مدرک و تخصص مربوط به جراحیهای پلاستیک است؛ این مدرک نشان میدهد که جراح موردنظر شما آموزشهای لازم را گذرانده است و میتواند استانداردهای لازم را رعایت کند.
- دومین فاکتور یک جراح خوب این است که تجربه زیادی در زمینه عملهای ژنیکوماستی داشته باشد. هر چقدر تجربه جراح بیشتر باشد، شانس موفقیتآمیزبودن عمل شما هم بیشتر خواهد شد.
- یکیدیگر از راههایی که به کمک آن میتوانید تشخیص دهید که جراح شما، جراح خوبیست؛ خواندن بازخوردهای سایر بیماران ایشان است. مثلا اگر قصد دارید جراحی خود را پیش دکتر هاشمی انجام دهید، میتوانید با مراجعه به صفحه اینستاگرامی دکتر هاشمی به آدرس drhashemi_surgeon بازخورد سایر بیماران ایشان را بخوانید و با خیالراحتتری وارد اتاق عمل شوید.
- آخرین فاکتور یک جراح خوب که قصد صحبت درمورد آن را داریم، این است که جراح انتخابی شما، مدام در حال آموزش باشد و با علم روز دنیا و تجهیزات مدرن آشنایی کامل داشته باشد. هر چقدر از روش و تجهیزات جدیدتری برای عمل ما استفاده شود، عمل شما بیخطرتر خواهد بود.
ویژگیهای یک مرکز جراحی خوب
مرکزی که قرار است جراحی خود را در آن انجام دهید، بهتر است ویژگی های زیر را داشته باشد.
- مرکز انتخابی شما حتما باید گواهینامهها و تاییدیههای لازم را داشته باشد.
- مرکز انتخابی شما باید به جدیدترین امکانات و فناوریهای روز دنیا مجهز باشد.
- مرکز انتخابی شما باید کادر درمان ماهر، مجرب، دلسوز و متخصصی داشته باشد.
- مرکز انتخابی شما باید پروتکل های ایمنی و بهداشتی را در بالاترین سطح خود رعایت کند. هر چقدر این پروتکلها بهتر رعایت شوند، احتمال اینکه شما بعد از عمل به عفونت مبتلا شوید پایینتر میاید.
جمعبندی
امروز با شما درمورد بزرگشدن بافت سینهی آقایان صحبت کردیم و همانطور که متوجه شدیم جراحی ژنیکوماستی میتواند یک راهحل مناسب برای رفع این مشکل باشد. اگر شما هم قصد انجام این جراحی را دارید ازتان دعوت میکنیم قبل از هر چیز با یک جراح واجد شرایط مثل دکتر هاشمی مشورت کنید، تا با ارزیابی شرایط شما، تصمیم بگیرند که شما کاندیدای خوبی برای انجام این جراحی هستید یا خیر. دکتر هاشمی با تعهد، دلسوزی و تخصصی که در زمینه این نوع جراحی دارند، میتوانند به شما کمک کنند تا خیلی زود ظاهر دلخواهتان را به دست بیاورید؛ پس با تماس با شماره زیر و گرفتن وقت مشاوره و ویزیت، اولین گام را به سمت به دست آوردن سلامتی خود بردارید.
آیا سوال یا نگرانی خاصی درمورد عمل ژنیکوماستی دارید؟ لطفا تمام ابهامات و نگرانیهای خود را در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
سوالات متداول
1- کدام روش درمانی ژنیکوماستی طولانیمدتتر است؟
قطعیترین و طولانیمدتترین روش درمان این عارضه، جراحیست.
2- حداقل سن برای انجام این عمل چقدر است؟
اگر قصد انجام این عمل را دارید سن شما حداقل باید 18 سال باشد.
3- آیا میتوان این عارضه را با دارو درمان کرد؟
بله؛ در مواردی که این عارضه خفیف است میتوان با دارودرمانی تاحدودی آن را برطرف کرد.