بعضی از چربیهای بدن آنقدر سمج و سخت جاناند که با هر ترفندی از بین نمیروند. از انواع رژیمهای غذایی ریز و درشت گرفته تا فعالیتهای ورزشی سخت و دشوار، هیچ کدام برای نابودیشان کارساز نیست. پس چارهی کار کجاست؟ لیپوساکشن یکی از آن روشهای مناسبی است که شما را برای همیشه از شر چربی اضافه خلاص میکند.
لیپوساکشن (لیپو یا لیپوپلاستی) نوعی جراحی پلاستیک است که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است. شاید عمدهی دلیل آن غیر تهاجمی بودن این تکنیک و دورهی نقاهت کوتاه مدت آن نسبت به سایر عملهای جراحی دیگر باشد. در این مطلب قصد داریم تمام آنچه را که باید قبل از انجام لیپوپلاستی بدانید به شما بگوییم.
لیپوساکشن چیست؟
نوعی جراحی زیبایی است که با نامهایی همچون لیپوپلاستی، لیپو، چربیکِشی، کانتورینگ یا فرم دهی به اندام نیز شناخته میشود. در این تکنیک از مکش برای برداشتن چربی اضافهی قسمتهای مختلف بدن استفاده میشود و میتوان حین کار به اندامها شکل داد. امکان تزریق چربی مکش شده به قسمتهای دیگر بدن وجود دارد. به طور مثال بسیاری از خانمها چربی قسمت شکم و پهلو را ساکشن کرده و آن را به باسن یا سینه انتقال میدهند.

جدول مزایا و معایب لیپوساکشن
لیپوساکشن همراه با مزایا و معایب زیر است.
مزایا |
معایب |
دقت بالا |
کبودی و تورم |
حداقل جای زخم |
عفونت |
نتایج دائمی |
ناهنجاریهای پوستی |
بهبود سلامتی |
عدم تعادل مایعات |
فواید روانشناختی |
|
نتایج سریع |
|
دوران نقاهت کوتاه |
مزایای لیپوساکشن
این جراحی مزایای زیادی دارد که در ادامه درمورد آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.
1- دقت بالا
با کمک این جراحی میتوان چربیهای مناطق خاص را با دقت بالایی حذف کرد، چربیهای موضعی سرسختی که با رژیم و ورزشغذایی از بین نرفتند.
2- حداقل جای زخم
برش های این جراحی معمولاً کوچک و نامشخص هستند و در مقایسه با جراحیهای تهاجمیتر، کمترین جای زخم را بههمراه دارند.
3- نتاج دائمی
سلولهای چربی که در طول این جراحی برداشته میشوند، معمولاً بازسازی نمیشوند و در صورت ترکیب با یک سبک زندگی سالم، نتایج طولانیمدتی را ارائه میدهند.
4- بهبود سلامت
این جراحی می تواند منجر به بهبود نتایج سلامتی برای افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با چربی اضافی، مانند لیپیدما یا ورم لنفاوی شود.
5- فواید روانشناختی
بسیاری از افراد بعد از این جراحی بهبودی سلامت روانی و اعتماد به نفس را تجربه میکنند که منجر به دید مثبتتری نسبت به زندگی می شود.
6- نتایج سریع
بعد از این جراحی، بسیاری از بیماران به سرعت نتایج قابل توجهی را مشاهده کرده و بلافاصله بعد از عمل تغییرات فیزیکی را تجربه میکنند.
7- دوران نقاهت کوتاه
دوران نقاهت این جراحی نسبتا کوتاه است و بسیاری از افراد می توانند مدت کوتاهی بعد از جراحی به فعالیتهای روزانه خود بازگردند.
معایب لیپوساکشن
این جراحی نیز، مثل هر جراحی دیگری میتواند همراه با معایبی نیز باشد. بعضی از معایب این جراحی عبارتند از:
1- کبودی و تورم
بعد از جراحی ممکن است بیمار کبودی و تورمی را در ناحیه جراحی تجربه کند. جای نگرانی نیست چراکه این کبودی و تورم بعد از مدتی از بین میرود.
2- عفونت
بعد از این جراحی ممکن است مثل هر جراحی دیگری شما عفونت را نیز تجربه کنید. البته با انتخاب یک جراح ماهر و رعایت بهداشت در حین عمل و بعد از عمل میتوانید خطر ابتلا به عفونت را بسیار کم کنید.
3- ناهنجاریهای پوستی
در بعضی از موارد بیماران ممکن است بعد از عمل به ناهنجاریهای پوستی دچار شوند.
4- عدم تعادل مایعات
لیپوساکشن شامل حذف مایعات بدن است. اگر جراح شما تجربه کافی در این زمینه را نداشته باشد و نتواند عمل را بهخوبی مدیریت بکند، ممکن است تعادل مایعات در بدن بهم خورده و اختلالات الکترولیت ایجاد بشود.
با انتخاب یک جراح ماهر و باتجربه میتوانید از بروز عوارضی که گفته شد تا حدود زیادی جلوگیری کنید.
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای لیپوساکشن هستند؟
کاندیدای مناسب این عمل باید شرایطی را داشته باشد تا جراحی سودمندتر و همراه با رضایت بیشتری را تجربه کند. در ادامه شرایط لازم را میخوانیم.
1. برخورداری از سلامت مناسب
به طور کلی برای انجام هر نوع عملی، شما باید در وضعیت سلامتی مناسبی به سر ببرید. قبل از عمل پزشک از شما شرح حال میگیرد و وجود یا زمینهی بیماری بررسی میشود. اگر دچار به بیماریهای قلبی مانند آریتمی، اختلالات نقص ایمنی، اختلالات تشنجی، خونی و یا ریوی هستید؛ ممکن است با انجام جراحی در معرض خطراتی قرار بگیرید. در این مورد برای انجام لیپوپلاستی با پزشک خود مشورت کنید.
2. عدم مصرف داروهای خاص
اگر قبل از عمل در حال مصرف دارو هستید، هنگام شرح حالگیری آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
آسپرین یا داروهای حاوی آن، داروهای ضد انعقاد و ضد التهاب غیر استروئیدی خطر خونریزی را حین عمل و پس از آن افزایش میدهند. داروهای مهارکنندهی متابولیسم لیدوکائین نیز خطرآفرین بوده و در صورت مصرف باید به پزشک اطلاع داده شود.
3. نداشتن چاقی مفرط
باید توجه داشته باشید که لیپوساکشن روشی برای کاهش وزن نیست؛ بلکه برای قسمتهایی از بدن به کار میرود که به رژیم غذایی و ورزش پاسخ ندادهاند. اگر اضافه وزن شدیدی دارید بهتر است از تمرینات ورزشی و رژیم غذایی مناسب کمک بگیرید یا به سراغ جراحیهای لاغری مانند اسلیو و بایپس معده بروید. استفاده از بالن معده نیز گزینهی مناسب دیگری است.
4. داشتن ثبات وزنی
این مهم است که قبل از جراحی وزن بدنی شما ثابت و نزدیک به مقدار ایدهآل باشد. هدف از انجام این عمل، حذف چربیهایی است که در نقاط خاصی از بدن تجمع پیدا کردهاند. اگر بعد از عمل وزن خود را در حالت تعادل نگه ندارید، در صورت کاهش وزن ممکن است پوست قسمتهایی که از آنجا چربی خارج شده دچار چین و چروک شود؛ و در صورت افزایش وزن، چربی در نقاط دیگری از بدن تجمع پیدا کند.

5. انعطافپذیری پوست
پوست شما باید سفت بوده و به میزان مناسبی قابلیت ارتجاعی داشته باشد تا بعد از ساکشن خود را جمع کند. در غیر این صورت روی پوست چین و چروکهایی ایجاد میشود. البته بعضی از افراد مشکلی با این موضوع ندارند و با وجود داشتن پوست غیر قابل انعطاف لیپوپلاستی را انتخاب میکنند.
6. عدم مصرف دخانیات
سیگار و سایر دخانیات در روند بهبودی پس از عمل اختلال ایجاد میکنند. این بسیار مهم است که حداقل برای چند هفته قبل و پس از عمل مصرف سیگار را کنار بگذارید تا خطری سلامت شما را تهدید نکند.
لیپوپلاستی چه مشکلاتی را رفع نمیکند؟
درست است که این عمل، روش خوبی برای حذف چربیهای موضعی و فرم دادن به اندامهاست؛ اما محدودیتهایی هم دارد. در این صورت لیپوپلاستی را به همراه جراحی دیگری به کار میبرند یا به طور کلی از روشی دیگر استفاده میشود.
1. پوست اضافه
این جراحی مناسب کسانی است که در آن قسمت مد نظر از بدنشان پوست اضافی ندارند. لیپوساکشن فقط باعث مکش چربی میشود و پوست را جمع یا حذف نمیکند. اگر پوست اضافه در ناحیهی شکم باشد، این عمل را میتوان به همراه ابدومینوپلاستی انجام داد.
2. افتادگی پوست
همان طور که پیشتر گفتیم، در این روش تنها چربی برداشته میشود، نه پوست. به همین خاطر با انجام آن، مخصوصا اگر پوستتان قابلیت کشسانی بالایی نداشته باشد، ممکن است دچار شل شدن و افتادگی پوست شوید. در این صورت معمولا از روشهای لیفت کمک میگیرند.
3. سلولیت
لیپوپلاستی نه تنها درمان قطعی برای سلولیت نیست، بلکه به علت حذف چربی و شل کردن پوست ممکن است وضعیت آن را بدتر کند. سلولیت مشکل شایعی است که اغلب زنان در دنیا به آن دچارند. بعضی از روشهای مدرن در صورت استفادهی صحیح میتوانند آن را تا حد خوبی کاهش دهند. یکی از این روشها «ویزر لیپوساکشن» است که اگر با سایر عملهای زیبایی ترکیب شود میتواند وضوح آثار سلولیت را کم کند.

4. ترکهای پوستی
ترک پوستی یا stretch mark یکی از انواع مشکلات پوستی است که معمولا پس از افزایش یا کاهش وزن ناگهانی اتفاق میافتد. در این صورت خطوط قرمز و یا مایل به سفیدی اغلب بر شکم، ران، سینه و بازو ایجاد میشوند. ترکهای پوستی با لیپوپلاستی برطرف نخواهند شد.
5. چربی احشایی
به آن چربی پنهان هم میگویند که در عمق بدن و دور اندامهایی مثل روده و کبد پیچیده شده است. این نوع چربی خطرناک است و با چربی زیرپوستی که به وسیلهی ساکشن کشیده و حذف میشود فرق دارد. با ترشح مواد مضری باعث افزایش کلسترول، دیابت نوع دو و… میشود. حتی ممکن است در کسانی که چاق نیستند نیز دیده شود. در این تکنیک چربی زیرپوستی که در فاصلهی بین پوست و عضلات است برداشته میشود و چربی احشایی در صورت وجود باقی میماند.
مراحل جراحی لیپوساکشن
در این نوع جراحی، حداکثر میزان چربی که جراج میتواند در یک نوبت خارج کند چهار لیتر است. این چربی گاهی اوقات از یک قسمت بدن مانند شکم خارج میشود و گاهی از دو یا سه قسمت مثل کمر، باسن و ران. اگر فرد نیاز داشته باشد که بیشتر از چهار لیتر چربی خارج شود، باید بیش از یک نوبت جراحی بشود. بدین ترتیب احتمال بروز خطرات ناشی از عمل برای او کمتر خواهد بود.
با اینکه بسته به نوع تکنیک لیپوپلاستی مرحلههای مختلفی هم وجود دارد، مراحل کلی در این نوع جراحی یکسان است که در ادامه آنها را با هم میخوانیم.
1. بیهوشی
هر دو نوع بیهوشی عمومی و موضعی در عمل لیپوساکشن استفاده میشوند. در بیهوشی موضعی شما حین انجام عمل هوشیارید اما دردی را حس نمیکنید؛ زیرا فقط محلی که ساکشن میشود بیحس شده است. اگر جراحی لیپوپلاستی شما با جراحی پلاستیک دیگری همراه باشد، عموما از روش بیهوشی عمومی استفاده میشود. برای بیهوشی عمومی لازم است یک شب را در بیمارستان بستری شوید. جراح شما نوع بیهوشی را انتخاب میکند و این کار را با در نظر گرفتن شرایطی انجام میدهد: وضعیت سلامتی عمومی شما، نوع تکنیک لیپوپلاستی، میزان چربی اضافی که باید خارج شود، تعداد قسمتهایی که قرار است مورد جراحی قرار بگیرند و…

2. برش
در مرحلهی بعد، جراح بر سطح محل مورد جراحی برش کوچکی ایجاد میکند که گاهی به سختی میتوان آن را دید. از این محل قرار است کانولا وارد شود و چربیهای اضافی را به بیرون بکشد. طول این برشها از 0.5 تا 3.5 سانتیمتر متغیر است.
3. ساکشن
جراح کانولای مخصوص را از برش وارد محل تجمع چربی میکند. در اینجا نوع لیپوساکشن در چگونگی برداشتن چربیها تعیینکننده است. ممکن است از امواج لیزر، رادیویی، اولترا سوند و… برای جدا کردن سلولهای چربی استفاده شود. یک پمپ یا سرنگ به کانولا متصل است و جراح پس از جلو و عقب کردن کانولا و جدا کردن تمام چربیهای اضافی، آنها را ساکشن میکند.
4. بخیه
بعد از بیرون کشیدن چربیها، جراح محل برش را بخیه میزند. انواع بخیهی قابل جذب و غیر قابل جذب در این مرحله استفاده میشود. انتخاب نوع بخیه به تکنیک لیپوساکشن، محل مورد جراحی و طول برش جراحی بستگی دارد. بخیههای غیر قابل جذب معمولا باید یک تا دو هفته بعد از عمل کشیده شوند.
گاهی اوقات جراح در زیر پوست درن تخلیه قرار میدهد تا مایعات اضافی را خارج کند. این کار باعث کاهش بروز عفونت و عوارض جانبی مثل تشکیل سروما میشود.
مراقبتهای بعد از عمل لیپوساکشن
برای اینکه بهترین نتیجه را از عمل خود بگیرید، بهتر است مراقبتهای زیر را به دقت انجام دهید.
- تا زمانی که جراح به شما اجازه نداده است، رانندگی را کنار بگذارید.
- با مشورت با جراح، از گنهای مخصوص استفاده کنید.
- تا مدتی بعد از عمل از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی خودداری کنید.
- آب زیادی بنوشید.
- حتما در رژیمغذایی خود غذاهای سرشار از پروتئین، کربوهیدرات و فیبر را بگنجانید.
- به سبکزندگی سالم متعهد باشید و بهطور منظم ورزش کنید.
- غذای خود را به وعدههای کوچک و متناوب تقسیم کنید.

ویژگیهای یک جراح خوب برای انجام جراحی لیپوساکشن
انتخاب یک جراح خوب روی نتیجه نهایی عمل و موفقیت آن تاثیر زیادی دارد. در ادامه چند ویژگی کلیدی یک جراح خوب را به شما معرفی خواهیم کرد.
1- مدرک از دانشگاه معتبر
جراح شما باید در زمینه جراحی پلاستیک از یک دانشگاه معتبر مدرک داشته باشد. مدرک نشاندهنده این است که جراح آموزشهای دقیقی را گذرانده است و استانداردهای لازم برای انجام جراحی را دارد.
2- تجربه
سعی کنید جراحی را انتخاب کنید که تجربه قابل توجهی در زمینه لیپوساکشن داشته باشد. هر چقدر تجربه جراح بیشتر باشد، جراح ماهرتر است و شما میتوانید به نتایج خوب عمل امیدوارتر باشید.
3- اعتبار
بهلطف فضای مجازی شما الان هر جراحی را که انتخاب کنید، میتوانید با بیماران قبلی او نیز گفتوگو داشته باشید یا میتوانید نظرات و بازخوردهای بیماران قبلی را بخوانید. هرچقدر جراح بازخوردهای مثبت بیشتری داشته باشد، مشخص میشود که کیفیت کار او هم بهتر است.
4- عکسهای قبل و بعد
برای اینکه در مورد مهارتهای جراح اطمینان بیشتری کسب کنید، حتما عکسهای قبل و بعد جراحیهای او را ببینید. با بررسی دقیق عکسهای قبل و بعد، میتوانید کیفیت کار جراح را بررسی کرده و ببینید نتایج کار با انتظارات شما همخوانی دارد یا نه.
5- مهارتهای ارتباطی قوی
یک جراح خوب باید بتواند ارتباط خوبی با شما برقرار کند، به نگرانیهای شما گوش بدهد و توضیحات کاملی در مورد روش، خطرات و نتایج جراحی به شما ارائه دهد.
6- آموزش مداوم
تکنیک های پزشکی و جراحی بهطور مداوم در حال پیشرفت هستند. یک جراح خوب باید از طریق آموزش مداوم از آخرین پیشرفتها مطلع باشد و کار با جدیدترین تجهیزات پزشکی را آموزش دیده باشد.

ویژگیهای یک کلینیک یا بیمارستان خوب برای جراحی لیپوساکشن
علاوهبر جراح، کلینیک یا بیمارستانی که شما جراحی خود را در آن انجام میدهید نیز اهمیت زیادی دارد و باید در انتخاب آن وسواس زیادی بهخرج دهید. درادامه همراه ما باشید تا با هم ویژگیهای یک کلینیک یا بیمارستان خوب برای انجام این جراحی را بررسی کنیم.
1- تجهیزات پیشرفته
مطمئن شوید که کلینیک مجهز به جدیدترین و ایمنترین تکنولوژی و تجهیزات جراحی است. این تجهیزات شامل دستگاههای پیشرفته و سیستم های مانیتورینگ است.
2- استاندرادهای اتاق عمل
کلینیک باید دارای اتاقهای عمل مجهز و استریل و مطابق با استانداردهای اتاق عمل باشد.
3- کادر مجرب
علاوهبر جراح، در حین و بعد از عمل باید یک کادر مجرب شامل تیم بیهوشی و پرستاری بتوانند از شما حمایت و مراقبت کنند. پس کلینیک یا بیمارستانی را انتخاب کنید که تیم بیهوشی و پرستاری ماهر و دلسوزی داشته باشد.
کاربرد لیپوساکشن در زیبایی
لیپوپلاستی را تقریبا میتوان برای هر قسمتی از بدن که دارای چربیهای سرسختیاند استفاده کرد. معمولا افراد نتوانستهاند با ورزش و رژیم غذایی این چربیها را از بین ببرند، اما خودشان به وزن ثابتی رسیدهاند. در ادامه لیپوپلاستی هر ناحیه را میخوانیم.
1. شکم
محبوبترین نوع لیپوساکشن در دنیاست. انواع مختلفی دارد و معمولا جراح آن را با لیپو پهلو ترکیب میکند. اگر با انجام فعالیتهای ورزشی و یا رژیم غذایی موفق به از بین بردن چربیهای شکم خود نشدهاید، لیپو شکم یکی از بهترین گزینهها برای شماست. فقط به خاطر داشته باشید که این روش برای کاهش وزن به کار نمیرود.

2. پهلو
این عمل معمولا بر قسمت کوچکی انجام میشود و به همین خاطر قیمت مناسبی دارد. گاهی چربیهای پهلو به سمت باسن و خارج ران ادامه میابند و شکل نامتناسبی به کمر میدهند. بنابراین انجام لیپو پهلو بدن را به فرم مناسب برمیگرداند.
3. کمر
یکی از راههای برطرف کردن «بوفالو هامپ» تکنیک لیپو کمر است. بوفالو هامپ یا قوز بوفالو هنگامی رخ میدهد که در قسمت بالای کمر یا پایین گردن، لایهی چربی تشکیل شود. این جراحی علاوه بر چربیهای فوقانی، چربیهای میانی و تحتانی کمر را نیز حذف کرده و باعث سفت شدن پوست آن ناحیه میشود.
4. ران
لیپوساکشن ران عملی رایج در خانمهاست و به دو نوع تقسیم میشود: قسمت داخلی ران و قسمت خارجی ران. با توجه به شرایط بیمار و نظر پزشک یکی از اینها و یا هردویشان با هم انجام میشود.
5. زانو
ممکن است چربیها در زانو نیز جمع شوند اما از بین بردن آنها با ورزش و رژیم غذایی در این قسمت کار راحتی نیست. معمولا لیپوپلاستی زانو تنها راه از بین بردن این چربیهاست. البته اغلب مقدار چربیها در زانو کم بوده و همین باعث میشود این نوع جراحی سریع و کمهزینه باشد.
6. ساق و مچ پا
این دو جراحی عموما با هم ترکیب میشوند تا نهایتا پاهای خوشفرمی را برای فرد به وجود بیاورند. لیپو ساق و مچ پا برای هر بیمار منحصر به فرد بوده و بنابراین در افراد مختلف محدودهی متفاوتی دارد.
7. بازو
به علت پیری یا افزایش وزن ممکن است قسمت بالای بازوها دچار افتادگی شود. در این صورت بازو ظاهر نامطلوبی پیدا میکند که با لیپوساکشن قابل رفع است. این نوع جراحی معمولا نتیجهی سریعی به همراه دارد.

8. سینه
از این نوح جراحی برای درمان ژنیکوماستی در مردان استفاده میشود که معمولا تنها راه حل مؤثر برای آن است و مدت زمان کمی برای ریکاوری احتیاج دارد. ژنیکوماستی هنگامی اتفاق میافتد که اغلب به خاطر اختلال در سیستم غدد درونریز، نسبت استروژن به تستوسترون زیادتر شده و باعث رشد بافت سینه میشود. این پدیده گاهی فقط در یک پستان دیده میشود و گاهی هر دو پستان را درگیر میکند. ژنیکوماستی ممکن است برای مردان خجالتآور باشد و آنها را درگیر مشکلات روحی و روانی کند. این اتفاق منحصر به افراد دارای اضافه وزن نیست بلکه ورزشکاران و یا افراد سالم هم به آن دچار میشوند.
لیپوساکشن سینه در زنان برای کوچک کردن سینه به کار میرود. در این روش مقدار چربی نامطلوب برداشته شده و نتیجه سینههایی کوچکتر و سفتتر است. ممکن است پزشک این عمل را با لیفت و پروتز سینه جهت اصلاح فرم ترکیب کند.
9. زیر بغل
معمولا در زنان دارای اضافه وزن که سینهای با اندازهی طبیعی دارند، مقداری چربی از سینه جدا شده و در زیر بغل شبیه به کیسهای دیده میشود. برای از بین بردن آن به سختی میتوانیم به روشهای معمول مانند رژیم و ورزش اکتفا کنیم، بنابراین لیپوپلاستی زیر بغل تقریبا تنها راه حل برای نابودی آن است.
10. غبغب
غبغب یکی از جاهایی است که با تجمع چربی در آن و بزرگ شدن، باعث پیر به نظر رسیدن چهره میشود و سن را زیادتر از مقدار واقعی نشان میدهد. این جراحی یکی از پرطرفدارترین لیپوساکشنهاست و انجام آن باعث زیبایی چهره میشود.
11. گردن
علاوه بر کوچک کردن غبغب، میتوان برای اصلاح خط فک از لیپو گردن استفاده کرد. همچنین آن را با روشهایی مثل لیفت صورت و بزرگ کردن چانه همراه میکنند تا صورت فرم زیباتری به خود بگیرد.
12. چانه
این عمل معمولا به همراه لیپو غبغب یا گردن انجام میشود. کیفیت نتیجهی آن به وضعیت پوست فرد بستگی دارد. هرچه پوست سفتتر بوده و قابلیت انعطافپذیری بیشتری داشته باشد، نتیجه مطلوبتر خواهد بود.

13. صورت
رایجترین قسمتها در لیپوساکشن صورت، خط فک و چانه هستند که چربیهای آنها با روشهای معمول کاهش وزن به آسانی از بین نمیروند. محدودههای مورد جراحی با توجه به شرایط هر کس تعیین میشوند و منحصر به فرد است. بنابراین هزینهی جراحی هم گسترهی قیمتی متفاوتی دارد.
این عمل را میتوان به تنهایی و یا همراه با سایر روشهای جوانسازی پوست به کار برد؛ مثل تزریق بوتاکس، تزریق فیلر، لیفت صورت و…
14. گونه
چربیهای گونه نیز مقابل روشهای معمول حذف چربی مقاوماند. لیپو گونه یکی از روشهای از بین بردن این چربیهاست. روش دیگر «جراحی بوکال» است که در آن جراح برشی را در دهان ایجاد کرده و با فشار دادن گونهها از بیرون، چربی را خارج میکند.
کاربرد لیپوساکشن در درمان
لیپوپلاستی نوعی جراحی پلاستیک است که معمولا برای بهبود ظاهر به کار میرود؛ اما این تکنیک در درمان مشکلات و بیماریهایی نیز کاربردی است. لیپیدما و اختلال ورم لنفاوی دو نمونههای هستند که در ادامه آنها را میخوانیم.
درمان ورم لنفاوی
اگر مایع لنف به درستی تخلیه نشود، در بافتهای نرم بدن و معمولا در بازوها و پاها تجمع پیدا میکند. به این ترتیب اندام ورم کرده و سلامتی را به خطر میاندازد. بیمارانی که ادم لنف پیشرفته در آنها به مرحلهای برسد که در معاینهی فیزیکی با فشار دادن ورم مدت کوتاهی گود بماند و سپس به حالت اول برگردد، میتوانند از تکنیکهای لیپوساکشن در درمان استفاده کنند. در این حالت جراح با لنفوتراپیست همکاری میکند.
درمان لیپیدما
لیپیدما زمانی ایجاد میشود که چربی در پاها و دستها به طور نامتناسبی تجمع پیدا میکند. این حالت را نباید با ادم یا چاقی اشتباه گرفت. نوعی از لیپوپلاستی که برای مکش چربیها در لیپیدما استفاده میشود، کاملا تخصصی و متفاوت متفاوت از جراحی زیبایی است. این نوع جراحی به بیهوشی عمومی نیاز دارد.

سخن آخر
عمل لیپوساکشن باعث افزایش اعتماد به نفس و در نتیجه بهبود زندگی اجتماعی میشود. مادامی که فرد از سبک زندگی سالم پیروی کند، نتایج جراحی دائمی و ماندگار خواهد بود.
در این نوشته به طور خلاصه و جامع هر آن چه را که در مورد لیپوپلاستی نیاز دارید گفتیم. با این تفاسیر آیا شما کاندید مناسبی برای این جراحی هستید؟
تجربهی کدام نوع لیپوپلاستی را داشتهاید؟ تجربه خود را با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
1- چه کسانی کاندیدای مناسب برای انجام عمل لیپوساکشن هستند؟
کاندیدای مناسب این عمل کسانی هستند که به وزن ایدهآل خود نزدیک هستند اما چربیهای موضعی آنها با رژیم و ورزش از بین نمیرود؛ از دیگر شرایط یک کاندیدای ایدهآ میتوان به برخورداری از سلامت کلی و داشتن پوست ارتجاعی اشاره کرد.
2- آیا میتوان از عمل لیپوساکشن برای کاهش وزن استفاده کرد؟
خیر؛ لیپوساکشن گزینه مناسبی برای کاهش وزن نیست؛ این عمل تنها برای حذف چربیهای موضعی و بهبود فرم بدن استفاده میشود.
3- چه زمانی میتوان نتایج نهایی لیپوساکشن را مشاهده کرد؟
نتایج این عمل در عرض چند هفته و با شروع کاهش تورم خودشان را نشان خواهند داد؛ اما برای دیدن نتایج نهایی این عمل باید چیزی حدود 3 الی 6 ماه صبر کنید.