شیردهی بعد از پروتز سینه

زمان مطالعه: 7 دقیقه

شیردادن به فرزند یکی از زیباترین تجربه‌های یک مادر است. پروتز سینه جراحی زیبایی رایج در بین بسیاری از زنان است. ولی وجود پروتز سینه باعث نگرانی مادرانی می‌شود که این جراحی را انجام داده‌اند. در واقع سوال اصلی این است که آیا شیردهی بعد از پروتز سینه مشکلی ایجاد نمی‌کند؟ اگر مادری هستید که این سوال ذهنتان را مشغول کرده، نگران تغذیه فرزند خود هستید و نمی‌دانید با پروتز سینه خود باید چه کنید پس تا آخر همراه ما باشید.

در این مقاله با ارائه اطلاعاتی دقیق سعی می‌کنیم به‌طور کامل چالش‌های مادرانی که قبلا جراحی پروتز سینه انجام‌ داده‌اند را در دوره شیردهی حل کنیم.

عوامل تاثیرگذار بر شیردهی بعد از پروتز سینه

فهرست مطالب

علت این‌که چرا در بعضی از مادران شیردهی بعد از پروتز سینه با مشکل روبه‌رو می‌شود به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر شما مادری هستید که در فرایند شیردهی با مشکل روبه‌رو می‌شوید، یکی از موارد زیر می‌تواند علت مشکل شما باشد.

1- محل برش در جراحی پروتز

از مواردی که تاثیر مستقیم بر روی رابطه پروتز سینه و شیردهی دارد، محل برش جراحی است. اگر برش در اطراف نوک و هاله سینه باشد ممکن است به عصب، غدد شیری و مجرای لنف آسیب وارد کند. در واقع اگر برش به‌شکل صحیحی زده نشود می‌تواند بر حس عصبی نوک سینه تاثیر مستقیمی گذاشته و در آزادشدن شیر مادر اختلال ایجاد کند.

یک نفس راحت با جراحی سپتورینوپلاستی
مطالعه مطلب

در جراحی پروتز سینه پزشک باید برش‌ها را در زیر بغل و سینه ایجاد کند تا تاثیر پروتز بر شیردهی کاهش پیدا کند. معمولا برش‌هایی که به شکل لبخند در اطراف هاله نوک سینه ایجاد می‌شود باعث ایجاد مشکل در شیردهی بعد از پروتز سینه می‌شود.

On average, you have about nine milk ducts per nipple, and severing just one can have long-term effects on expressing milk.

به طور متوسط، شما حدود 9 مجرای شیر در هر نوک پستان دارید و قطع‌کردن تنها یک مجرای شیر می‌تواند اثرات طولانی مدتی بر ترشح شیر داشته باشد.

منبع:

health.clevelandclinic.org

پروتز سینه و شیردهی
عوامل تاثیرگذار بر شیردهی بعد از پروتز سینه

2- محل قرارگیری پروتز

موقعیت قرارگیری پروتز می‌تواند بر فشاری که بر سینه وارد می‌کند تاثیر مستقیم بگذارد. اگر پروتز بین بافت غددی و لایه ماهیچه قرار بگیرد باعث ایجاد فشار بر مجرای شیر می‌شود در نتیجه فرایند تولید شیر با اختلال مواجه می‌شود. بهتر است پروتز بین بافت سینه و عضله یا زیر عضله قرار بگیرد تا باعث ایجاد اختلال در شیردهی بعد از پروتز سینه نشود.

تنها یک پزشک کاربلد می‌تواند با زدن صحیح برش بر روی سینه و قراردادن پروتز در محل درست از به‌وجودآمدن مشکلات احتمالی در پروتز سینه و شیردهی جلوگیری کند. دکتر سید رسول هاشمی متخصص جراحی‌های زیبایی با سال‌ها تجربه می‌توانند عمل پروتز سینه را طبق اصول انجام داده یا حتی اگر پروتز سینه انجام داده‌اید ولی دچار مشکل حین شیردهی شده‌اید می‌توانید از مشاوره رایگان ایشان استفاده کنید.

٠٩٣٥٢٨١٠٥٤٠

3- جای زخم جراحی پروتز

جای زخم در بعضی از موارد ممکن‌ست موجب ایجاد درد و تورم در سینه مادر شود و هنگام شیردهی به مشکل بر بخورد.

4- بافت عملکردی سینه

این بافت مسئولیت اصلی تولید شیر را به عهده دارد و از غدد کوچکی به اسم لوبول تشکیل شده است. برخی از کسانی که سینه‌های بسیار کوچک دارند و سینه‌های‌شان به‌طور کامل رشد نکرده است طبیعتا بافت عملکردی کمی در آناتومی سینه دارند. هنگامی که این افراد پروتز سینه را به‌منظور بزرگ‌سازی سینه‌ها انجام می‌دهند، فرایند شیردهی برای‌شان پیچیده‌تر شده و باعث ایجاد دردسر خواهد شد.

5- حساس‌شدن

ممکن است برخی از زنان بعد از جراحی پروتز، با کوچک‌ترین لمس جزئی دچار درد در سینه شوند و به‌نوعی می‌توان گفت پروتز سینه باعث ایجاد حساسیت در بعضی از زنان خواهند شد. همین موضوع باعث دردناک‌شدن فرایند شیردهی بعد از پروتز سینه خواهد شد.

بارداری بعد از عمل پروتز سینه
حساس‌‌شدن سینه هنگام شیردادن می‌تواند باعث آزار مادر شود.

6- تولید نامنظم شیر

تورم سینه یکی از عوارض پروتز است. ورم باعث می‌شود غدد شیری یا گالاکتوسل شیر ترشح کنند بدون این‌که مادر در حال شیردادن باشد. اگر دچار این مشکل شدید حتما باید به پزشک اطلاع دهید.

جراحی سپتوپلاستی چیست و چه تفاوتی با سپتورینوپلاستی دارد؟
مطالعه مطلب

نکاتی که باید در مورد تاثیر پروتز بر شیردهی بدانید:

نکات زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری را درمورد پروتز سینه و شیردهی در اختیارتان قرار دهد.

  • داشتن حس در نوک سینه نشانه خوبی است ولی اگر جراحی شما در یک یا دوسال اخیر انجام شده و هنوز در نوک سینه حس ندارید این موضوع کاملا طبیعی است.
  • افزایش وزن ناگهانی برای مادرانی که پروتز سینه داده‌اند می‌تواند باعث ایجاد مشکل در حین شیردهی شود.

آیا شیردهی بعد از پروتز سینه ممکن است؟

در پاسخ به این سوال می‌توان گفت بله این موضوع امکان‌پذیر است. شاید در بعضی از موارد نیاز به مراقبت یا تغییراتی هنگام شیردهی داشته باشد ولی از نظر فیزیکی مشکلی در این موضوع ایجاد نمی‌کند. اکثر پروتزهای سینه به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توان با ماساژدادن آن‌ها، سینه‌ها را تحریک به‌تولید شیر کرد. البته در برخی موارد شاید باعث ایجاد مشکل در فرایند شیردهی شود که باید آن را با پزشک در میان گذاشت.

به‌طور کلی مادرانی که دارای پروتز سینه هستند توانایی شیردهی دارند ولی شاید میزان شیر آن‌ها کمتر شود.

نکاتی برای سهولت در مورد شیردهی بعد از پروتز سینه

با رعایت نکات زیر در شیردهی بعد از پروتز سینه به‌مشکل نخواهید خورد و می‌توانید تا حد زیادی شیردادن به فرزندتان را آسان کنید.

1- مشورت با پزشک

اگر باردار هستید و قصد انجام پروتز را دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید. اگر قبلا پروتز انجام داده‌اید و تازه باردار شده‌اید این موضوع را حتما با پزشک‌تان در میان بگذارید. نگران شیردهی اصلا نباشید؛ پزشک می‌تواند بهترین راه‌حل را برای‌تان داشته باشد.

تاثیر پروتز بر شیردهی
نکاتی برای سهولت در مورد شیردهی بعد از پروتز سینه

2- استفاده از شیردوش

برای آسان‌تر شدن شیردادن به نوزاد می‌توانید از دستگاه شیردوش استفاده کنید. اگر ترشح شیر از سینه کند باشد می‌تواند باعث کلافگی نوزاد شود به همین دلیل می‌توانید بعضی اوقات به‌وسیله دستگاه شیردوش به فرزندتان شیر دهید.

3- استفاده از شیرخشک

اگر شیر شما به‌دلیل پروتز سینه کم شده است می‌توانید با مشورت و تائید پزشک شیر خشک یا مکمل‌های شیردهی به فرزندتان بدهید تا به تغذیه فرزندتان آسیبی وارد نشود.

4- شیردهی منظم

سعی کنید به‌طور منظم به کودک‌تان شیر دهید. شیردهی منظم می‌تواند تولید شیر را در سینه‌های‌تان افزایش دهد.

خوب است نکات کلی زیر را در مورد شیردهی بعد از پروتز سینه بدانید:

  • آب زیاد بنوشید تا بدن‌تان در دوران شیردهی هیدراته بماند.
  • از غذاهایی در رژیم غذایی خود استفاده کنید که منجر به‌تولید شیر برای‌تان شود. مواد غذایی مثل بلغور جو دوسر و ماست مناسب این دوران هستند.
  • سعی کنید به کودک از یک سینه شیر دهید تا خالی شود. این باعث می‌شود سینه‌ها بیشتر اقدام به‌تولید شیر بکنند.
جراحی لیفت پیشانی راهی به سوی جذابیت
مطالعه مطلب

پیش‌گیری از مشکلات شیردهی بعد از پروتز سینه

اگر قصد انجام پروتز سینه را دارید حتما به جراح خود بگویید که در آینده تصمیم به بارداری و شیردهی دارید. جراح با اطلاع داشتن از موقعیت و شرایط شما می‌تواند شیوه‌ای را انتخاب کند که کمترین آسیب را به همراه داشته باشد. شاید پزشک با توجه به شرایط‌تان تصمیم بگیرد که انجام پروتز سینه را تا پایان شیردهی برای‌ شما به تاخیر بیندازد چون سینه‌ها در زمان بارداری و شیردهی تغییر زیادی خواهند کرد. با صحبت با یک جراح باتجربه می‌توانید تا حد زیادی احتمال بروز مشکلات و خطرات را کاهش بدهید.

دکتر سید رسول هاشمی متخصص جراحی‌های زیبایی با سال‌ها تجربه، مهارت لازم را در انجام انواع پروتز سینه دارند و می‌توانند با مشاوره تخصصی نگرانی‌های‌تان را رفع کنند. هم‌اکنون تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان استفاده کنید.

٠٩٣٥٢٨١٠٥٤٠

شیردهی بعد از پروتز سینه
پیش‌گیری از مشکلات شیردهی بعد از پروتز سینه

 آیا بارداری بعد از عمل پروتز سینه خطرناک است؟

بارداری بعد از عمل پروتز سینه به‌طور کلی خطرناک نیست ولی با دردسرهای خاص خودش همراه است. این عوارض می‌توانند بر شکل سینه‌ها تاثیر مستقیم بگذارد. اگر قصد بارداری بعد از عمل پروتز سینه را دارید باید نکات زیر را بدانید.

1- تغیرات هورمونی دوران بارداری

در دوران بارداری بدن مادر دچار تغییرات هورمونی زیادی می‌شود که باعث تغییر اندازه بافت سینه و بزرگ‌تر شدن‌ آن می‌شود.

2- تاثیر بر موقعیت پروتزها

معمولا پروتز طی این تغییرات بدن آسیب خاصی نمی‌بیند ولی ممکن‌ست موقعیتش تغییر کرده یا کمی دچار جابه‌جایی شود.

3- تغییرات نوک و هاله سینه

در دوره بارداری نوک و هاله سینه بزرگ‌تر می‌شوند. این موضوع ممکن‌ست بر شکل سینه تاثیر منفی بگذارد.

اگر بعد از جراحی پروتز باردار شده‌اید و می‌خواهید مطمئن شوید که هیچ مشکلی در دوران شیردهی بعد از پروتز سینه برای‌تان پیش نمی‌آید حتما باید از پزشک متخصص مشورت بگیرید.

پروتز سینه و شیردهی
برای اطمینان از تغذیه نوزادتان، حتما با یک پزشک متخصص صحبت کنید.

کلام آخر

اگر در گذشته پروتز سینه انجام داده‌اید و الان باردار هستید و یا به تازگی نوزادتان به‌دنیا آمده است، نگران دوران شیردهی بعد از پروتز سینه نباشید. در بیشتر مواقع پروتز سینه مانعی در شیردادن شما ایجاد نمی‌کند و می‌توانید با خیالی راحت به دلبندتان شیر دهید. البته عواملی وجود دارد که می‌توانند باعث تاثیر پروتز بر شیردهی شوند و آن را کمی آزاردهنده کنند. اگر به‌ هر گونه مشکلی برخورده‌اید حتما در اولین فرصت به یک جراح متخصص مراجعه کنید و مشکل‌تان را با او در میان بگذارید تا آسیبی به تغذیه فرزند دلبندتان وارد نشود.

سوالات متداول

1- آیا ممکن‌ست مواد پروتز وارد شیر مادر شود؟

این اتفاق بسیار نادر است و احتمال آن بسیار کم است. پروتزهایی که از مواد مرغوب ساخته شده‌اند و از ایمنی بالایی برخوردار هستند این مشکل برای‌شان اتفاق نمی‌افتد.

بلفاروپلاستی در قم؛ راهی برای زیباترشدن و مبارزه با پیری!
مطالعه مطلب

2- بعد از انجام پروتز سینه چه زمانی برای بارداری مناسب است؟

به‌طور کلی بهتر است بین 6 ماه تا 1 سال پس از پروتز اقدام به بارداری کنید.

3- آیا پروتز سینه می‌تواند باعث ایجاد عفونت سینه در دوران شیردهی شود؟

بله احتمال عفونت در این دوران وجود دارد ولی احتمال آن بسیار کم است.

4- آیا افتادگی پوست سینه پس از بارداری به پروتزها مربوط است؟

پس از بارداری افتادگی پوست سینه طبیعی است ولی وزن پروتزها باعث می‌شود افتادگی پوست سینه بیشتر شود.

برای مطالعه بیشتر

You’ve Had Breast Surgery — Will That Impact Your Ability To Breastfeed?

Breastfeeding with breast implants

Think You Can’t Breastfeed After Implants? Think Again

Breast Surgery and Breastfeeding

Breastfeeding after breast surgery

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *