آزمایشات قبل از عمل بینی

زمان مطالعه: 8 دقیقه

جراحی زیبایی بینی نوعی جراحی تهاجمی‌ست که با هدف بهبود ساختار و زیبایی بینی انجام می‌شود. در این جراحی نیاز به دقت و برنامه‌ریزی اصولی دارید تا بتوانید به نتایج دلخواه خود برسید. خیلی از افراد که این مراحل را درست طی نمی‌کنند، دچار آسیب‌های فراوانی پس از عمل می‌شوند. اگر می‌خواهید دچار این عوارض نشوید پس باید یکی از مهم‌ترین مراحل مسیر جراحی زیبایی را انجام دهید. این مرحله انجام آزمایشات قبل از عمل بینی است. اهمیت این آزمایشات آن‌قدر بالاست که به‌کل می‌تواند مسیر جراحی را تغییر دهد و یا اگر واضح تر بخواهیم بگوییم می‌تواند مسیر سلامتی شما را متفاوت کند. اگر می‌خواهید از اهمیت، انواع و هزینه این آزمایشات بیشتر بدانید، پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

آزمایشات لازم برای عمل بینی که باید انجام دهید!

فهرست مطالب

جراحی زیبایی بینی یک جراحی رایج و تهاجمی با هدف تغییر ساختار بینی است. پزشک قبل از انجام جراحی باید از سلامت جسمی‌تان مطمئن شود تا جراحی با موفقیت پیش برود. در واقع پزشک باید اطلاعات کافی در مورد سلامت بیمار داشته باشد؛ به همین دلیل در جلسات مشاوره بیمار را با دقت معاینه می‌کند و برای او آزمایش‌های زیر را تجویز می‌کند:

1. معاینه فیزیکی

جراحی بینی شیوه‌های مختلفی دارد ولی پزشک باید نسبت به فرم بینی، بهترین روش را انتخاب کند؛ در واقع پزشک با معاینه بینی می‌تواند فرم و ساختار آن را تشخیص دهد و وضعیت استخوان، غضروف، پوست، پره‌ها، غدد چربی، انحراف تیغه، قرینه‌نبودن سوراخ‌ها و سربالابودن نوک بینی را بررسی کند. پزشک پس از معاینه فیزیکی شیوه مناسب جراحی را انتخاب کرده و تغییرات پس از جراحی را برای بیمار روشن می‌کند.

آزمایش ‌‌های قبل از عمل بینی
معاینه فیزیکی از مهم‌ترین آزمایشات قبل از عمل بینی است.

2. عکس‌برداری از بینی

پزشک برای ‌این‌که از ساختار درونی بینی آگاهی بیشتری پیدا کند و مطمئن شود می‌تواند تغییرات دلخواه‌تان را روی بینی پیاده کند؛ برای بیمار سی‌تی‌اسکن بینی تجویز می‌کند. سی‌تی‌اسکن نوعی تصویربرداری پزشکی‌ست که از زوایای مختلف برای بررسی ساختار استخوان و غضروف انجام می‌شود.

3. آزمایش‌خون

آزمایش‌خون از آزمایشات لازم برای عمل بینی است. پزشک باید بیماری‌ها و مشکلاتی که ممکن‌ست فرد داشته باشد را از طریق آزمایش‌خون بررسی کند. در آزمایش‌خون قبل از عمل بینی، فاکتور‌های زیر باید روی سطح نرمال قرار داشته باشند تا به‌توان جراحی را انجام داد.

نام اختصاری شاخص معنی شاخص شرح وضعیت
· HBS قندخون ناشتا قندخون باید در وضعیت نرمالی قرار داشته باشد و اگر بالا بود باید کنترل شود تا سبب ایجاد مشکل حین جراحی نشود.
· PT و PTT انعقاد خون زمانی که بدن دچار جراحت می‌شود؛ به مقدار کافی فاکتور‌های انعقاد خون که مجموعه‌ای از پروتئین‌هاست باید وجود داشته باشد.
· β –HCG آزمایش تشخیص بارداری بانوان خانم‌ها باید قبل از جراحی، آزمایش تشخیص بارداری بدهند. بانوان باردارد نمی‌توانند جراحی زیبایی انجام دهند چون داروهای بی‌هوشی سلامت جنین را به‌خطر می‌اندازند.
· HIV ایدز باید مشخص شود فرد مبتلا به ویروس ایدز هست یا خیر.
· HBsAg هپاتیت B جهت آلودگی به هپاتیت B باید انجام شود.
· HCV Ab هپاتیت C ابتلا فرد به هپاتیت C با مثبت بودن این شاخص مشخص می‌شود.
· RH-Blood type آنتی ژن Rh Rh یک نوع پروتئین‌ست که در گلبول‌های قرمز افراد وجود دارد. افراد دارای این پروتئین، Rh مثبت و افرادی که این پروتئین را ندارند Rh منفی هستند.
· CBC اندازه‌گیری فاکتورهای خونی این فاکتور میزان گلبول‌های سفید، قرمز و پلاکت‌های خونی را برای کم‌خونی مورد بررسی قرار می‌دهد.
· Cr Creatinine این ماده، نوعی ماده زائد است که دفع آن وظیفه کلیه‌هاست. میزان این ماده در آزمایش‌خون، عملکرد کلیه‌ها را نشان می‌دهد.
· DIFF Differential درصد گلبول‌های سفید و میزان ایمنی بدن را نشان می‌دهد.
· HCT Hematocrit درصد گلبول‌های قرمز نسبت به کل حجم خون را مشخص می‌کند.
· Hgb Hemoglobin  میزان هموگلوبین را در خون نشان می‌دهد. هموگلوبین نوعی پروتئین در خون‌ست که وظیفه انتقال اکسیژن را از ریه به سایر اندام‌ها دارد.
· BUN Blood Urea Nitrogen میزان نیتروژن اوره خون را اندازه‌گیری می‌کند. اوره از تجزیه پروتئین تولید می‌شود و کلیه‌ها وظیفه دفع آن را بر عهده دارند.

این بخش تفسیر کوچکی از آزمایش‌خون قبل از عمل بینی است. بهتر است برای تفسیر از پزشک متخصص کمک بگیرید و نتیجه نهایی را از پزشک بپرسید. اگر در حال حاضر به پزشک خود دسترسی ندارید می‌توانید با شماره زیر تماس بگیرید تا برای شما به‌صورت رایگان آزمایشات قبل از عمل بینی را تفسیر کنند.

٠٩٣٥٢٨١٠٥٤٠

آزمایشات لازم برای عمل بینی
در آزمایشات قبل از عمل بینی باید وضعیت سیستم گردش خون بررسی شود

4. نوارقلب

نوارقلب آزمایشی‌ست که برای بررسی عملکرد قلب و تعداد ضربان‌های آن انجام می‌شود. اگر سیگنال‌های الکتریکی قلب در وضعیت نرمالی نباشند، می‌تواند نشانه‌ای از تنش در ضربان قلب باشد. این آزمایش قبل عمل بینی برای افرادی که بالا 40 سال سن دارند یا استرس زیادی را تحمل می‌کنند تجویز می‌شود.

5. سی‌تی‌اسکن از ریه

کسانی که مبتلا به بیماری‌های تنفسی مثل آسم هستند یا به مصرف سیگار اعتیاد دارند باید قبل از جراحی سی‌تی‌اسکن ریه انجام دهند تا پزشک از سلامت سیستم تنفسی آن‌ها مطلع شود. به‌دلیل استفاده از ماده بی‌هوشی در جراحی زیبایی باید ریه‌ها سالم باشند تا حین جراحی فرد به مشکل تنفسی برنخورد.

آزمایش قبل عمل بینی
سی‌تی‌اسکن ریه از آزمایش ‌‌های قبل از عمل بینی است.

6. تست کرونا

باتوجه به این‌که کرونا هنوز وجود دارد و ممکن‌ست در روز‌های اول ابتلا نشانه‌ای نداشته باشد باید فرد تست کرونا بدهد تا مشخص شود به کرونا مبتلا نیست. فرد مبتلا به کرونا اصلا نباید جراحی زیبایی بینی انجام دهد چون ممکن‌ست سلامتی‌اش به خطر بیفتد.

7. آزمایش ادرار

پزشک برای مطمئن شدن از سلامت عملکرد کلیه و سیستم مجاری ادرار این آزمایش را تجویز می‌کند. اگر عفونت یا بیماری در سیستم مجاری ادرار وجود داشته باشد توسط این آزمایش مشخص می‌شود.

شرایط انجام آزمایشات قبل از عمل بینی چیست؟

بدن شما برای آزمایش قبل عمل بینی باید آماده باشد. برای این‌که آمادگی‌ لازم برای انجام آزمایشات را داشته باشید بهتر است نکات زیرا به‌طور کامل انجام دهید تا در نتایج آزمایش تغییری رخ ندهد.

1- ناشتا باشید

قبل از انجام آزمایش‌خون و ادرار، باید 12 ساعت ناشتا باشید.

2- مصرف دارو را قطع کنید

برای این‌که نتایج آزمایش درست باشد باید قبل از انجام آزمایش دارویی مصرف نکنید. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

3- آب زیاد بنوشید

قبل از انجام آزمایش به‌مقدار کافی آب بنوشید.

4- از مصرف کافئین و الکل خودداری کنید

تا 24 ساعت از مصرف الکل و کافئین خودداری کنید. مصرف این مواد نتایج آزمایش را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بهترین زمان برای انجام آزمایش ‌‌های قبل از عمل بینی ، چه موقع است؟

پزشک در طول جلسات مشاوره آزمایش‌هایی را تجویز می‌کند که بتواند تغییرات بعد از عمل را برای‌تان روشن کند. بهترین زمان برای انجام این کار سه هفته قبل از جراحی‌ست که پزشک از سلامت جسمی‌تان اطمینان پیدا کند تا اگر مشکلی در آزمایش‌تان بود فرصت کافی برای حل مشکل داشته باشید.

هزینه آزمایش های قبل عمل بینی
بهترین زمان برای انجام آزمایش ‌‌های قبل از عمل بینی ، چه موقع است؟

هزینه آزمایش های قبل عمل بینی چقدر است؟

برای هزینه‌های آزمایشات قبل از عمل بینی نمی‌توان عدد ثابتی را مشخص کرد زیرا این هزینه‌ها به متغیر‌هایی مثل:

  • قرارداد بیمه‌تان با آزمایشگاهی که در آن آزمایشات خود را انجام می‌دهید.
  • محل انجام آزمایش در قیمت آن تاثیرگذار است. مراکز خصوصی گران‌تر از مراکز عمومی هستند.
  • پوشش بیمه‌ می‌تواند بر روی هزینه آزمایش تاثیرگذار باشد.
  • تعداد آزمایشاتی که پزشک تجویز می‌کند.
  • سابقه پزشکی و این‌که آیا شما به بیماری‌های خاص مبتلا هستید؟

چرا آزمایشات قبل از عمل بینی، این‌قدر مهم است؟

اهمیت آزمایشات قبل از عمل بینی بسیار بالاست. در واقع جراحی تا زمانی که آزمایشات نتیجه‌ای قابل قبول نداشته باشند انجام نمی‌شود. دلایل زیر نشان‌دهنده اهمیت انجام این آزمایش‌ها هستند.

1) اطمینان از سلامتی بدن

انجام این آزمایش‌ها باعث می‌شود پزشک مطمئن شود که بدن‌تان آمادگی جراحی زیبایی را دارد. این آزمایشات می‌تواند بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت، بیماری قلبی و خونی را تشخیص دهد؛ در نتیجه پزشک می‌تواند برنامه جراحی مطابق با شرایط جسمی‌تان تنظیم کند.

2) کاهش عوارض جراحی

جراحی بینی عوارضی مثل عفونت، خون‌ریزی و تنگی نفس دارد. انجام این آزمایش‌ها می‌تواند وضعیت جسمی شما را تشریح کند؛ در نتیجه پزشک روش و اقداماتی را انتخاب می‌کند که عوارض جراحی را تا حد امکان کاهش دهد.

آزمایشات قبل از عمل بینی
برای کاهش عوارض جراحی، پزشک باید آزمایش ‌‌های قبل از عمل بینی را کامل تحیل کند.

3) بی‌هوشی مطمئن

آزمایشات خون و ادرار می‌تواند مقدار سلول‌های خونی، عملکرد کلیه، کبد و مجاری ادرار را مشخص کند. متخصص بی‌هوشی بر اساس نتایج آزمایش ماده‌ بی‌هوشی تجویز می‌کند که کمترین آسیب را به کلیه و کبد برساند تا از بروز هر گونه مشکل حین عمل جلوگیری کند.

4) کاهش استرس

انجام آزمایش ‌‌های قبل از عمل بینی باعث می‌شود نسبت به عملکرد و سلامتی بدن خود آگاهی کامل پیدا کنید و میزان استرس‌تان قبل و بعد از جراحی کاهش پیدا می‌کند.

5) تصمیم‌گیری آگاهانه

نتیجه آزمایشات قبل از جراحی بینی، وضعیتی روشن از سلامتی شما ترسیم می‌کند. این اطلاعات کمک می‌کند روشی مناسب برای جراحی انتخاب کنید و در مورد تاثیر جراحی و عوارض آن آگاهی کامل داشته باشید. در نتیجه با اطمینان کامل برای انجام یا عدم انجام جراحی زیبایی تصمیم‌گیری می‌کنید.

کلام پایانی

در این مقاله به یکی از مهم‌ترین فرایند‌های جراحی زیبایی بینی یعنی آزمایشات قبل از عمل بینی پرداختیم. انجام این آزمایشات باعث می‌شود از سلامتی خود اطمینان حاصل کنید و تا حد ممکن خطر عوارض پس از جراحی را کاهش دهید. آزمایش‌های قبل از عمل بینی اندام‌ها و سیستم‌های بدن مثل بینی، کلیه، کبد، قلب، سیستم مجاری ادرار و سیستم گردش‌خون را مورد بررسی قرار می‌دهد. نقص کوچکی در هر یک از این سیستم‌ها می‌تواند عمل را به تعویق بیندازد یا کنسل کند. این آزمایش‌ها می‌توانند بهترین مسیر جراحی را برای‌تان ترسیم کنند. بهتر است نکات مراقبتی را قبل از انجام آزمایش انجام دهید و از 24 ساعت قبل از آزمایش از مصرف الکل، کافئین و نیکوتین بپرهیزید. پزشک آزمایشات را با دقت بررسی می‌کند و طبق آن شیوه و برنامه جراحی را می‌چیند و شرایط جراحی و تغییرات پس از آن را روشن می‌کند. پزشک برای این‌که بتواند مشاوره‌ای اصولی بدهد باید درست آزمایشات را تحلیل کند. با انجام تحلیل درست پزشک از آزمایشات جراحی موفق و ایمنی خواهید داشت.

دکتر سید رسول هاشمی متخصص جراحی‌های زیبایی با سال‌ها تجربه در انجام انواع عمل‌های زیبایی بینی می‌توانند به شما در این مسیر کمک کرده و توصیه‌هایی مفیدی برای داشتن یک بینی ایده‌آل بکنند. هم‌اکنون تماس بگیرید تا بتوانید از مشاوره رایگان ایشان استفاده کنید.

٠٩٣٥٢٨١٠٥٤٠

آیا جراح آزمایشات قبل از عمل بینی را برای‌تان تجویز کرده است؟ آیا پزشک‌تان به‌طور دقیق آزمایش را تحلیل کرده و تغییرات و عوارض پس از جراحی را برای‌تان روشن کرده ‌است؟ شما می‌توانید نظرات و سوالات ارزشمند خودتان را در مورد آزمایشات قبل از عمل بینی با ما در قسمت کامنت‌ها در میان بگذارید.

سوالات متداول

1- چه نوع آزمایشاتی قبل از عمل بینی باید انجام دهم؟

آزمایشات قبل از عمل بینی شامل آزمایش ادرار، خون، سی‌تی‌اسکن، نوار قلب و تست کرونا است.

2- آیا بیمه هزینه آزمایشات قبل از عمل بینی را پوشش می‌دهد؟

بستگی به نوع آزمایش و بیمه شما دارد. بعضی از بیمه‌ها هزینه این آزمایشات را پوشش می‌دهند.

3- آیا می‌توانم از انجام آزمایشات قبل از عمل بینی خودداری کنم؟

این کار بسیار خطرناک است و می‌تواند عوارض خطرناکی را برای‌تان داشته باشد.

4- اگر نتایج آزمایشات من نرمال نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

ممکن‌ست پزشک برای‌تان آزمایش‌های اضافی‌تری تجویز کند و یا انجام عمل را به تعویق بیندازد. در برخی موارد ممکن‌ست پزشک به کلی شما را از انجام جراحی زیبایی منع کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *