در دنیایی که معیارهای زیبایی روزبهروز در حال تغییر است، بسیاری از خانمها رو به جراحیهای زیبایی، از جمله پروتز سینه، آوردهاند؛ این جراحیها با وجود تمام مزایایی که دارند، هیچوقت بدون ریسک نیستند؛ یکی از این ریسکها، ترکیدن پروتز سینه است؛ ترکیدگی پروتز سینه میتواند تاثیر چشمگیری روی سلامت جسمی و روحی فرد داشته باشد. اگر این موضوع دغدغه شما هم هست، در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا بهطوردقیق علل، علائم و روشهای پیشگیری از این عارضه را بررسی کرده و به تمام سوالاتی که در این زمینه دارید، پاسخ دهیم.
دلایل ترکیدن پروتز سینه کدامند؟
فهرست مطالب
ترکیدن پروتز سینه میتواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد؛ در ادامه تمام این دلایل را با هم بررسی خواهیم کرد.
1- منقضیشدن پروتز
پروتزهای سینه برای ماندگاری نامحدود طراحی نشدهاند و کاملا طبیعیست که بعد از گذشت زمانی طولانی، رفتهرفته تخریب شوند. تخریب پروتزها معمولا با خرابشدن پوسته بیرونی پروتز اتفاق میافتد؛ وقتی پوسته شکنندهتر و مستعد شکستن میشود، احتمال ترکیدن پروتز سینه هم افزایش پیدا میکند.
2- ماهرنبودن جراح
یکیدیگر از دلایل پارهشدن پروتز سینه، مربوط به مهارت جراح شماست. اگر جراح نتواند پروتز را در محل مناسب قرار دهد، مهارت لازم برای کار با ابزارها را نداشته باشد یا پروتز سالین را در اندازهای نامناسب پر کند، میتواند سلامت شما را به خطر بیندازد و در پارهشدن پروتز سینه در آینده نقش داشته باشد.
اگر قصد انجام جراحی پروتز سینه را دارید یا میخواهید پروتز قبلی خود را جایگزین کنید، از شما دعوت میکنیم برای دریافت مشاوره رایگان از طریق شماره زیر با تیم دکتر هاشمی در تماس باشید؛ دکتر هاشمی در روزمه خود سابقه عملهای متعدد پروتز سینه را دارند و شما میتوانید با خیالراحت تن خود را به تیغ جراحی ایشان بسپارید؛ ایشان همچنین با جدیدترین تکنیکها آشنا هستند و از بهترین پروتزهای دنیا استفاده میکنند؛ پس فرصت را از دست ندهید و همین حالا برای دریافت مشاوره رایگان تماس بگیرید. |
2- فشار مکانیکی
در موارد نادر، فشار مکانیکی روی سینه میتواند از دلایل پارگی پروتز باشد. این فشار ممکن است بهخاطر آزمایشهای پزشکی مثل ماموگرافی یا سونوگرافی به بافت سینه وارد شود؛ در این آزمایشها بافت سینه برای دریافت تصویر دقیق، فشرده میشوند و ممکن است در حین آزمایش، اگر پروتز قدیمی باشد، آسیب ببیند.
3- آسیبهای ناشی از جراحی
یکی از شایعترین دلایل پارگی پروتز سینه، آسیبهای ناشی از جراحیست؛ در جراحیهای ترمیمی یا جراحی برداشتن پروتز، ممکن است پروتز آسیب ببیند و پاره شود؛ از آنجایی که بافت پروتز بسیار حساس است، حتی یک برخورد کوچک هم میتواند سلامت پروتز را به خطر بیندازد و به مرور زمان باعث پارگی آن بشود.
4- ضربه
پروتزها معمولا برای تحمل مقدار معینی از فشار تحمل شدهاند اما اگر این فشار و ضربه بیشتر از حد مجاز باشد، ممکن است پروتز آسیب ببیند و پاره شود؛ این نوع ضربهها معمولا در تصادفات اتفاق میافتند و قفسه سینه در معرض ضربه شدیدی قرار میگیرد.
5- نشت مواد داخل ایمپلنت
با گذشت زمان، مواد پرکننده داخل پروتز میتوانند به داخل پوسته پروتز نشت کنند. این نشت میتواند پوسته را ضعیف کرده و باعث پارگی آن بشود.
6- بیوپسی سینه
بیوپسی سینه شامل واردکردن یک سوزن در سینه برای نمونهبرداریست؛ این آزمایش معمولا برای کسانی که پروتز سینه دارند، بیخطر است اما اگر بهدقت انجام نشود، خطر سوراخشدن پروتز سینه وجود دارد؛ بنابراین افرادی که پروتز سینه دارند، بهتر است آزمایش بیوپسی خود را نزد یک فرد متخصص و آشنا با پروتز انجام دهند.
علائم پارگی پروتز سینه کدامند؟
ترکیدن پروتز سینه معمولا با علائم متفاوتی خودش را نشان میدهد؛ در ادامه 4 مورد از مشهورترین علائم ترکیدگی پروتز سینه را با هم بررسی خواهیم کرد.
1- کاهش سایز سینه
اگر پروتز شما از نوع سالین باشد، معمولا بلافاصله بعد از پارگی متوجه آن خواهید شد؛، چراکه آبنمک بهسرعت از پروتز نشت کرده و جذب بدن میشود؛ بعد از تخلیه پروتز، سایر سینهها تغییر میکند و اینجاست که متوجه پارگی پروتز میشوید؛ البته پارگی پروتز سالین معمولا سلامت شما را تهدید نمیکند چراکه تمام محلول موجود در پروتز جذب بدن میشود.
2- تغییر شکل سینه
اگر پروتز شما از نوع سیلیکونی باشد، ماجرا کمی متفاوت خواهد بود؛ پروتزهای سیلیکونی چون ضخیمتر هستند معمولا نشانههای پارهشدن را از خود نشان نمیدهند؛ بههمیندلیل پارگیهای پروتز سیلیکونی را “پارگیهای بیصدا” مینامند؛ بعضی از خانمها ممکن است بعد از پارهشدن پروتز کمی تغییر شکل را در سینه خود احساس کنند؛ اما عدهای دیگر اصلا متوجه تغییر نخواهند شد.
اگر پروتز سیلیکونی پاره شود و شما در همان روزهای ابتدایی این موضوع را متوجه نشوید، با گذشت زمان ممکن است بدن در واکنش به این اتفاق، دچار التهاب شده و بافت اضافی را در اطراف پروتز ایجاد کند؛ بههمیندلیل معمولا توصیه میشود که خانمهایی که پروتز سیلیکونی میگذارند، هر چند سال یکبار آزمایش MRI بدهند تا از سلامت پروتزها مطمئن شوند.
3- درد
صرفنظر از نوع پروتز، ترکیدن پروتز میتواند با احساس درد همراه باشد؛ اگر پروتز شما پاره شده است، بهتر است از خوردن آسپرین و ایبوپروفن خودداری کنید؛ چراکه این داروها رقیقکننده خون هستند و شما نمیتوانید تا دو الی سه هفته بعد از مصرف قرص، برای تعویض پروتز اقدام کنید.
4- وجود توده
در مواردی پارگی پروتز با ایجاد توده در سینه خودش را نشان میدهد؛ این تودهها در واقع خود پروتز هستند که باد کردهاند یا روی هم تا شدهاند؛ خانمهایی که از پروتز سیلیکونی استفاده کردهاند، این تودهها را در داخل و اطراف سینه و در زیر بغل مشاهده میکنند.
آیا ترکیدن پروتز سینه مشکل رایجیست؟
پارگی پروتز سینه نسبتا نادر است و معمولا خیلی کم اتفاق میافتد؛ بهخصوص اگر سالهای زیادی از کاشت پروتز نگذشته باشد؛ با افزایش سن پروتز، خطر پارگی آن هم افزایش پیدا میکند اما نه به میزان قابلتوجهی!
کاشت پروتز سینه سالهاست که انجام میشود و در طی این سالها ایمنی و کارایی این پروتزها کاملا بررسی شده است. تولیدکنندگان پروتز در زمینه تولید این محصول پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند و همیشه در تلاشند تا محصولاتی قویتر، ایمنتر و بادوامتر را تولید کنند.
The latest generation of implants features multi-layered shells that have substantially reduced the risk of rupture. Modern implants can last up to 35 years without rupturing. However, revision surgery is typically recommended after 10-15 years to refresh the breasts and address any signs of ageing, even if the implants are still intact.
آخرین نسل ایمپلنتها دارای پوستههای چندلایه هستند که خطر پارگی را به میزان قابلتوجهی کاهش دادهاند. ایمپلنتهای مدرن میتوانند تا 35 سال بدون پارگی دوام بیاورند. با این حال، جراحی تجدید نظر معمولاً پس از 10-15 سال برای تازهکردن سینهها و رفع علائم پیری توصیه میشود، حتی اگر ایمپلنتها هنوز دستنخورده باشند.
منبع:
ترکیدن پروتز سینه چه عوارضی دارد؟
در بیشتر موارد پارگی پروتز سینه خطری برای سلامتی ندارد و حتی ممکن است در بسیاری از موارد این مشکل شناسایی نشود؛ اما اگر بخواهد عارضهای ایجاد کند، انقباض کپسولی میتواند یکی از عوارض آن باشد. در انقباض کپسولی بافت اطراف پروتز سخت و سفت شده و میتواند بسیار دردناک باشد؛ همچنین براساس مطالعات فعلی، ترکیدگی پروتز سینه نمیتواند خطرات زیر را بههمراه داشته باشد.
- هیچگونه بیماری بافت همبند یا خودایمنی را ایجاد نمیکند.
- خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش نمیدهد.
در صورت مشکوکبودن به پارگی پروتز سینه چه کاری باید انجام داد؟
اگر احساس میکنید پروتز شما نشت میکند یا پاره شده است، باید حتما با جراح خود تماس گرفته و ایشان را در جریان قرار دهید؛ در مرحله بعد جراح میتواند با کمک معاینه فیزیکی، سونوگرافی یا MRI تشخیص دهد که آیا پروتز شما آسیب دیده است یا خیر!
در آخرین مرحله جراح درباره تعویض پروتز شما تصمیم میگیرد؛ در مواردی ممکن است جراح تصمیم بگیرد پروتز پارهشده را با یک پروتز جدید جایگزین کند؛ اما اگر پارگی بیصدا اتفاق افتاده باشد و پروتز شما از نوع سیلیکونی باشد، ممکن است نیاز به تعویض پروتز نباشد و بتوان با پروتز پاره تا چند سال بعد هم مدارا کرد.
چطور میتوان از پارگی پروتز سینه پیشگیری کرد؟
معمولا سه نوع خطر مختلف وجود دارد که شانس پارگی پروتز سینه را افزایش میدهد؛ این خطرها عبارتند از: خطاهای جراحی، علل طبیعی و عوارض پزشکی؛ خوشبختانه با انجام چند کار ساده میتوان این خطرات را کنترل کرد.
1- خطاهای جراحی
مقصر تعداد زیادی از پارگیهای پروتز سینه، خطاهای جراحیست. جراح پلاستیک نقش مهمی در حفظ کیفیت پروتز دارد؛ بنابراین بهتر است برای انجام این عمل و پیشگیری از پارهشدن پروتز یک جراح مجرب و باتجربه را انتخاب کنید.
2- علل طبیعی
پیشگیریکردن از علل طبیعی کمی سخت است؛ اما اگر از خطرات آگاه باشید، گاهیاوقات میتوانید از خطرات احتمالی اجتناب کنید. شما هرگز نمیتوانید علل طبیعی مثل تصادف که ممکن است به پروتز شما آسیب میزنند را پیشبینی کنید؛ بنابراین بهتر است تا جایی که میتوانید مراقب خودتان باشید و همچنین قبل از عمل سبکزندگی خود را برای جراح توضیح دهید و بهعنوانمثال اگر اهل کوهنوردی یا دویدن هستید، جراح خود را در جریان بگذارید؛ با این کار میتوانید به جراح کمک کنید تا با توجه به فعالیتهای شما نوع پروتز و روش جایگذاری آن را انتخاب کند.
همچنین بهتر است بعد از جراحی سینههای خود را بهطورمنظم ماساژ دهید تا اطراف آن نرم و انعطافپذیر باقی بماند؛ اگر در حین ماساژ متوجه بافت سفتشده شدید، سریعا جراح خود را در جریان بگذارید تا بتواند با مداخله پزشکی از پارگی پروتز سینه جلوگیری کند.
3- عوارض پزشکی
همانطور که گفتیم آزمایشهایی مثل ماموگرافی یا بیوپسی سینه میتوانند در پارگی پروتز نقش داشته باشند؛ برای جلوگیری از این اتفاق حتما پزشکان خود را از شرایطی که دارید آگاه کرده و از آنها بخواهید تا با احتیاط بیشتری کار شما را انجام دهند.
جمعبندی
در این مقاله با شما درباره علل و علائم ترکیدن پروتز سینه صحبت کردیم و سعی کردیم به تمام سوالاتی که در این زمینه دارید، پاسخ دهیم؛ همانطور که مشاهده کردید پروتز سینه یک مشکل نادر اما مهم است و معمولا با علائمی مثل تغییر شکل یا اندازه سینه، درد، ورم و حساسیت خودش را نشان میدهد؛ برای اینکه از بروز این حادثه جلوگیری کنید، بهتر است از پروتز باکیفیتی استفاده کرده و به انجام معاینات دورهای اهمیت ویژهای بدهید.
برای اطمینان از کیفیت و امنیت پروتزها، انتخاب یک پزشک ماهر و باتجربه بسیار مهم است؛ انتخاب یک جراح درست، ریسکهای ناشی از ترکیدن پروتز را به حداقل میرساند؛ چنانچه در این زمینه نیاز به راهنماییهای بیشتری دارید، میتوانید برای دریافت مشاوره رایگان، از طریق شماره زیر، با تیم دکتر هشامی در تماس باشید.
از شما ممنونیم که تا اینجا همراه ما بودهاید؛ چنانچه درباره پارگی پروتز سینه سوال بیپاسخی در ذهن شما باقی مانده است، لطفا در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
سوالات متداول
1- پروتز پارهشده چه تغییراتی را در سینه ایجاد میکند؟
تغییرات ظاهری سینه بسته به اینکه پروتز نمکی یا سیلیکونی باشد، متفاوت است؛ پارگی پروتز سالین، تغییر قابلتوجهی در اندازه و شکل سینه ایجاد میکند؛ اما اگر پروتز از جنس سیلیکون باشد، معمولا با تغییرات ظاهری چشمگیری همراه نیست.
2- آیا باید حتما پروتز پارهشده را برداشت؟
درست است که پارگی پروتز معمولا خطرات فوری برای سلامتی ندارد، اما در بیشتر موارد به برداشت پروتز پارهشده توصیه میشود. در این مورد بهتر است برای تصمیمگیری آگاهانهتر با جراح پلاستیک خود مشورت کنید.
برای مطالعه بیشتر شما
4 Signs Of A Ruptured Breast Implant
بدون دیدگاه